INFO@DIGIPAL.NL
AL 16 JAAR GEWOON GOED!

Wat kost een webradio

Wat kost een webradio

< Alle onderwerpen

Het starten van je eigen webradio brengt natuurlijk kosten met zich mee,
hieronder een overzicht van de basis kosten, we gaan hier van uit dat je natuurlijk al zelf een computer hebt met stream software zoals b.v. Sam Broadcaster , muziek in mp3 formaat minimaal 192kbps, en een snelle internet verbinding. (upload)

Natuurlijk is dit afhankelijk van de keuze en eigen wensen, onze berekening is op basis van het meest gekozen pakket voor startende webradio`s.

Benodigdheden:

  1. Streamhosting
  2. Jingles
  3. Webdesign
  4. hosting + domeinnaam
  5. Verzoekserver
  6. Buma & Sena licentie

Stream Kosten per maand/jaar (voorbeeld)

  • Streaming account Live 75  €25,- per maand
  • Verzoekserver iReQuest €30,- per jaar
  • Kosten muziek rechten minimaal Sena €26,- en Buma €26,-per maand (Het goedkoopst te regelen via Mijnlicentie.nl en niet via tussen aanbieders)
in principe zou je met bovenstaande al live kunnen gaan, het nadeel is dat je dan natuurlijk je luister link naar iedereen handmatig moet versturen, een mooie website is dan natuurlijk wel wenselijk om zoveel mogelijk luisteraars te krijgen.
 
Ook op dit onderdeel moeten wij weer een splitsing maken, want heb je zelf de kennis in huis om een website te maken dan heb je genoeg aan alleen een domeinnaam en webhosting.
 

Webhosting Kosten per jaar (Indien je zelf een website kunt bouwen en uploaden naar de webserver)

Webhosting Kosten per jaar (Indien je zelf geen website kunt bouwen en uploaden naar de webserver)

Heb je nu als beginnende radio geen tot weinig budget, dan hebben wij ook nog de Lease optie, hierbij huur je van ons het Alles in 1 pakket,
zo heb je maar 1 factuur en ontvang je alles dat nodig is om live te gaan. Domeinnaam, Website, Verzoekserver en Streamserver 50 slots.

In dit geval ben je slechts €50,- per maand kwijt en is het enige dat je nog hoeft te regelen je licenties via mijnlicentie.nl

Eindconclusie

De kosten voor het starten van een webradiostation hebben dus veel al te maken met je wensen, je kunnen en uiteraard je budget.