INFO@DIGIPAL.NL
AL 16 JAAR GEWOON GOED!

Internet & Wifiradio`s probleem?

Internet & Wifiradio`s probleem?

< Alle onderwerpen

Vaak krijgen wij de vraag.. “Help wij zijn niet te vinden voor een luisteraar op zijn Internet/Wifi Radio” en kunnen jullie “De shoutcast even aanpassen”.

Hier kunnen wij heel kort op antwoorden.
Nee dat kan niet, het probleem zit hem namelijk niet in je shoutcastserver of stream.

WifiRadios of Alexa, Google Home e.d. apparaten halen de radiolijst niet weg door allerlei shoutcast/icecast servers rechtstreeks te benaderen, maar deze lijst met internet radios wordt weghaalt bij speciale RadioListing websites..

Een van de meest bekende RadioListing sites zijn o.a.
Tune-in, Internet Radio, Reciva.com en Wifiradio-frontier

Afhankelijk van welk merk het apparaat heeft en welke site deze zijn radiolisting weghaalt zal er dus gekeken worden naar de aan te bieden webradio stations.

Wij hebben hier dus totaal geen invloed op, en kunnen ook niet “een vinkje aanzetten dat je wel gevonden wordt”
Wat kun jij of je luisteraar dan zelf doen om toch via de desbetreffende Wifi/Internet radio naar je stream te luisteren?

Zoek uit op welke radiolisting de radio zijn informatie weg haalt en meld je daar op aan.
Het is sowieso verstandig om je aan te melden op dergelijke sites , gebruik altijd je hostnaam b.v. https://securestreams01.digipal.nl:7777 want als je een ip gebruikt en deze veranderd, moet je alle listing websites weer na lopen en je ip updaten, met een hostname is dit niet nodig.

Vaak ondersteund een WifiRadio ook om handmatig een favoriet station in te stellen, je luisteraar zal hiervoor de leverancier of zijn handleiding moeten raadplegen.

Helaas kunnen wij je hier niet verder in ondersteunen, dit is echt een taak die je als station zelf moet ondernemen.

Kort samen gevat :

Het hangt dus af welk merk internetradio je hebt, en waar dit merk zijn radiolijst weghaalt.

Soms moet je eerst een accountmaken en je internetradio registreren. Daarna kun je eigen stations toevoegen er zijn o.a. 4 grote sites die internetradio’s ondersteunen : Reciva.com, Tune-in, Internet Radio en Wifiradio-frontier.com.

Het is dus even uitzoeken wat bij welk merk radio past. Succes!