INFO@DIGIPAL.NL
AL 16 JAAR GEWOON GOED!

Sam encoder Shoutcast v2

Sam encoder Shoutcast v2

< Alle onderwerpen

Hoe maak je verbinding met de Shoutcast v2 server in Sam Broadcaster, in dit artikel leggen we het je uit.

Open je Sam broadcaster, omdat je zelf kunt bepalen hoe je layout eruit ziet, kan je encoder ergens anders staan dan op de afbeelding te zien is, Als je de Encoders gevonden hebt klik je op het + (plus teken)

Kies voor MP3 (lame_enc) en klik op OK

In het eerste tabblad vul je de bitrate in op : 192, Mode : Stereo en Sampling rate op : 44.100KHZ. en NIET op Auto
Auto start encoder en Auto reconnect raden we aan om uit te vinken, de reden hiervoor is dat de kans aanwezig is dat als je een stream over neemt van een andere dj, elke dj met Sam open en reconnect aan op dat moment tussen de overname kan komen.

Nu gaan we naar het 2e tabblad Server Details,
Bij Shoutcast kies je voor v2 (zie afbeelding) Heb je dit er niet bij staan, dan heb je een verouderde Sam Broadcaster en kun je niet op Shoutcast v2 streamen, we raden je aan een nieuwe versie te kopen die wel up2date.

Bij Server IP, Server Port, Username en Password vul je de gegevens in die je van ons ontvangen hebt tijdens het bestellen van je stream.

Bij SID vul je 1 in (Waarschijnlijk staat deze al op 1)
Bij Station Details vul je de gegevens van je radio station in, Laat alles er onder aangevinkt en verander $combine$ niet, dit zend namelijk je artiest en titel uit van de plaat die je draait.

Druk nu op OK en je bent klaar om live te streamen, klik de zojuist toegevoegde stream aan en klik op het Play knopje. je encoder verbind nu met de server. Happy Streaming!

Let op! Deze tutorial is puur informatief als extra service voor onze klanten, alle verdere informatie omtrent Sam Broadcaster dien je aan te vragen via de supportdesk van Sam broadcaster of de leverancier van je software, foutmeldingen op illegaal verkregen software wordt door ons niet ondersteund!