INFO@DIGIPAL.NL
AL 16 JAAR GEWOON GOED!

Hoe kan ik mijn website uploaden

Hoe kan ik mijn website uploaden

< Alle onderwerpen

Als je een website hebt gemaakt dan raden we aan deze met een FTP programma als FileZilla naar je hostingpakket te uploaden. Met zo’n programma kan je na het aanmaken van een FTP gebruiker inloggen op je webruimte en daar vanaf je computer bestanden naar kopiëren. Lees eerst ook hoe je een FTP gebruiker kunt aanmaken.

FTP verbinding maken

Heb je FileZilla geïnstalleerd en een FTP gebruiker aangemaakt? Dan kan je nu je website naar je hostingpakket uploaden. Je kunt verbinding maken met je webruimte door in FileZilla onderstaande gegevens in te vullen in de velden voor de knop Snel verbinden.

Host
Dit is de naam van de server waarop je website komt te staan. Deze naam staat in de adresbalk van je internetbrowser als je het controle paneel (Directadmin) van je domein bezoekt en is bijvoorbeeld ftp.jouwdomeinnaam.nl.

Gebruikersnaam
Vul hier de naam van je FTP gebruiker in.

Wachtwoord
Vul hier het wachtwoord van je FTP gebruiker in.

Poort
FileZilla zoekt automatisch de juiste poort zodra je verbinding maakt, dus hier hoef je niets in te vullen.

Website uploaden

Zodra je verbinding hebt met de webruimte van je domein kan je bestanden uploaden. In FileZilla zie je aan de linker zijde Lokale site, dat is je computer. Aan de rechter zijde staat Externe site, dat is de webruimte van je hostingpakket.

Zoek aan de linker zijde (je computer) de bestanden van je website en open aan de rechter zijde (je webruimte) de public_html map. Nu kan je aan de linker zijde de mappen en bestanden selecteren die je wil uploaden. Klik vervolgens met de rechter muisknop op de geselecteerde bestanden en kies voor Uploaden. FileZilla start nu direct met het kopiëren van bestanden naar de webruimte van je domein. Hou er rekening mee dat dit langer duurt naar mate je meer bestanden upload.

Is FileZilla klaar met het uploaden van de bestanden? Bezoek dan het adres van je website, want je website moet nu online staan. Krijg je je website toch niet te zien? Probeer dit dan aan de hand van onderstaande punten op te lossen.

  • Ververs de pagina met de toetsencombinatie CTRL + R (Windows) of Command + R (Mac).
  • Controleer of de eerste pagina (home page) van je website één van onderstaande bestandsnamen heeft. Is dit niet het geval? Hernoem dit bestand dan via FileZilla (aan de rechter zijde) door het met de rechter muisknop aan te klikken.

Bestandsnamen voor startpagina:

– index.html
– index.htm
– index.php