Ruim 13+ Jaar Ervaring
Snel en persoonlijke support
info@digipal.nl

Autohash Shoutcast v2

< Alle onderwerpen

Een SHOUTcast V2-stream staat standaard ingesteld als ‘private stream’. Dit betekent dat de stream niet wordt weergegeven op www.shoutcast.com., maar voor de rest gewoon normaal te beluisteren is op b.v. je website.

Wil je je stream toch aanmelden in de SHOUTcast Directory, dan zul je deze eerst moeten instellen als ‘public’ en daarna moeten koppelen via je SHOUTcast-account. In dit artikel leggen we uit hoe je dit doet.

Stap 1

Log in op je CentovaCast de gegevens heb je van ons ontvangen tijdens het aanvragen van je stream.

Ga in CentovaCast naar
– Instellingen ->
– Geforceerde config. ->
– Publieke server
en verander nooit in ‘Altijd’ Restart de Server door links in het menu op ‘Restart’ te klikken

Stap 2

Het registreren van een Shoutcast account (gratis versie)

Om verder te gaan met de volgende stappen hebben je een SHOUTcast-account nodig:
ga naar : https://radiomanager.shoutcast.com/register/serverSoftwareFreemium

Vul alle gegevens in en klik op continue , Vervolgens krijg je 5 stappen, met diverse vragen, over jezelf en je station, al deze gegevens moeten ingevuld worden.

Nadat je uiteindelijk alle 5 stappen doorlopen hebt, krijg je een Succesmelding en kom je op het RadioManager Dashboard.

Nu je op het dashboard bent aangekomen , kun je links op settings klikken en vervolgens op het 2e tablad ADVANCED, hier vind je de autohash code, kopieer deze code en ga naar de volgende stap

Stap 3

Ga naar je shoutcast pagina (Tip! Doe dit in een 2e tablad) en Klik rechtsboven op Server Login. De gebruikersnaam is altijd admin en het wachtwoord is het hoofdwachtwoord dat je van ons gekregen hebt tijdens het bestellen van je stream.

Na het inloggen klik je op Create Autohash, en voert de zojuist gekopieerde autohash code in van shoutcast en klikt op save.

Na de succes melding duurt het ongeveer 1 a 2 minuten voor je station opgepakt wordt door shoutcast en zal je station op Publiek staan.

Foutmeldingen, storingen binnen Shoutcast worden door ons niet ondersteund, je dient daarvoor contact op te nemen met shoutcast zelf.